Oude bekende duikt op bij Vitesse en traint mee in Arnhem

Vitesse kent een matige eerste seizoenshelft en staat met dertien punten uit veertien wedstrijden weliswaar op de dertiende plaats, maar is slechts twee punten verwijderd van plek zestien. In Arnhem is een oude bekende opgedoken in de vorm van Davy Pröpper. De middenvelder, die vorig jaar plots zijn contract inleverde bij PSV, gaat meetrainen bij de club waar hij doorbrak en gaat daar kijken of hij zijn carrière zal gaan hervatten.

Davy Pröpper jeugdspeler bij Vitesse

Pröpper brak als jeugdpspeler door bij Vitesse en verdiende in Arnhem een transfer naar PSV. Hij verliet Eindhoven kortstondig voor de Premier League, maar keerde vervolgens weer terug in het Philips Stadion. De middenvelder, met negentien interlands achter zijn naam, zal een individueel trainingsprogramma volgen in Arnhem en Vitesse geeft aan dat het vooralsnog gaat om een rentree met een 'vrijblijvende insteek'.

Rentree Davy Pröpper?

 "Als zeer gewaardeerde oud-speler van onze club krijgt Davy (Pröpper, red.) uiteraard een warm welkom", vertelt technisch directeur Benjamin Schmedes. "Wij bieden hem graag de gelegenheid om de smaak van het voetbal weer te proeven en geven hem alle tijd, ruimte en rust om te bekijken of een terugkeer een optie voor hem kan zijn", aldus de bestuurder van de Arnhemse club, die benadruk dat Pröpper's eigen gevoel voorop staat.