Gareth Bale laat zich uit over zijn 'lastige situatie' bij Real Madrid

Gareth Bale ontsnapt via de interlandperiode even aan alle drama in Madrid. Het leek weer een tijdje beter te gaan, maar de laatste weken werd hij weer gepasseerd door de trainer van Real Madrid, Zinedine Zidane. Tijdens de persconferentie van Wales ging Bale hier op in.

Bale werd gevraagd of hij boos was over zijn situatie in de Spaanse hoofdstad. "Ik denk dat je altijd met veel emotie speelt en daar zit ook woede bij, maar ik probeer gewoon te voetballen, er zoveel mogelijk van te genieten als ik kan en mijn best te doen, of ik nu hier ben of in Madrid. Waar ik ook op het veld sta, ik geef altijd honderd procent om het team te helpen en dat zal ik blijven doen", antwoordt Bale.

Bale is erg blij dat hij even tot rust kan komen met Wales en weer kan voetballen. Zijn volgende ontmoetingen zijn tegen Slowakije en Kroatië. "Ik vind het geweldig om voor mijn land te spelen, iedereen weet dat. Ik heb verder ook helemaal niets aan mijn hoofd. We proberen ons te kwalificeren voor het EK en dit is een heel belangrijke wedstrijd. We willen weer terug in de race komen."