BREKEND: Schreuder definitief nieuwe trainer van Ajax!

Ajax heeft de komst van Alfred Schreuder bevestigd. Hij volgt de, naar Manchester United, vertrekkende Erik ten Hag op als hoofdtrainer. 

Schreuder tekent voor twee seizoenen in Amsterdam, met een optie tot een derde seizoen. Van 2018 tot en met 2019 was de 49-jarige oefenmeester al de assistent van Ten Hag, maar nu gaat hij aan de slag als hoofdtrainer. Na periodes bij FC Twente, 1899 Hoffenheim en assistent van Ronald Koeman bij FC Barcelona kwam Schreuder eerder dit jaar terecht bij Club Brugge. Hier strijd hij nu om het kampioenschap en ziet het er naar uit dat hij deze gaat winnen.

Edwin van der Sar is tevreden met de aanstelling:"We weten dat het een tactisch sterke trainer is. De afgelopen paar jaar heeft hij veel ervaring op kunnen doen in de buitenlandse top, bij veel verschillende clubs en landen. We hebben veel vertrouwen in Schreuder, zowel in de Eredivisie als in de Champions League."

Ook Schreuder is blij met de kans die hij krijgt: "Het is een enorm grote eer en kans om bij deze club te kunnen werken. Ik pak de kans met beide handen. Ik ben ook blij om hier terug te keren, omdat ik altijd heb genoten om hier te werken. Ik hoop veel prijzen te pakken in Amsterdam, met een elftal dat mooi, aanvallend voetbal speelt. Voor nu is Club Brugge echter mijn prioriteit en wil ik het seizoen goed afsluiten."