'Ihattaren wordt aan zijn contract gehouden als Ajax zich meldt'

PSV hoopt nog altijd op een contractverlenging van Mohamed Ihattaren. De middenvelder, die al geruime tijd hét gesprek van de dag is, kan nog altijd veel geld opleveren. 

Vanwege het geld hoopt PSV dat het goed komt en de verbintenis met Ihattaren verlengd gaat worden. Als dat niet gebeurt, moeten de beleidsbepalers in Eindhoven beslissen of de spelmaker verkocht wordt of aan zijn contract gehouden wordt. Volgens Voetbal International 'lijkt het laatste aannemelijk' op het moment dat Ajax zich zou melden.

Toch is VI van mening dat een verkoop veel logischer zou zijn voor PSV. Het geld dat aan de transfer wordt verdiend, kan worden gebruikt om het 'zeer grote gat' in de begroting te kunnen opvullen. Ondanks het feit dat Ihattaren slechts vijf miljoen euro kost, kan die transfersom nog altijd helpen om de financiële situatie van de club uit Eindhoven te verbeteren. 

Onprofessioneel gedrag

Het is al geruime tijd onrustig rondom Ihattaren. Volgens PSV laat de talentvolle spelmaker onprofessioneel gedrag zien en heeft hij alleen nog toekomst in Eindhoven als hij zichzelf snel verbetert. Dat liet trainer Roger Schmidt onlangs weten.