Derksen kraakt CL-uitzending RTL7 af: "Leek nergens op"

De Champions League is dit seizoen voor het eerst te zien bij RTL. Het programma rondom de wedstrijd Sporting Portugal-Ajax werd gepresenteerd door Humberto Tan. Analisten waren Wesley Sneijder en Dirk Kuyt. Wat Johan Derksen betreft was het een uitzending om snel te vergeten.

''Humberto heeft geen kennis''

Het leek niet al te soepel te lopen bij RTL en er is vooral kritiek op de invulling en inbreng van de analisten. "Het is niet gebruikelijk dat we iets over collega's zeggen, maar het leek nergens op", zegt Derksen donderdagavond bij Veronica dat de beelden heeft dit seizoen van de Conference League.Vorig seizoen had die zender nog de uitzendrechten van het miljardenbal. "Humberto heeft geen kennis en Kuyt trapt open deuren in. Wesley probeert er nog iets van te maken. Daarvoor zagen we Ron Vlaar met Jan Boskamp, dat leek ook nergens op."

''Als iemand dat weet, is het Koeman''

Wim Kieft had commentaar op de reactie van Ron Vlaar, een dag eerder bij RTL, op de documentaire Força Koeman.  "Ze stipten de zaak-Koeman aan. Vlaar ging helemaal mee in de emotie van Koeman, nadat de documentaire was gemaakt. Maar zo gaat het dus waarschijnlijk gewoon in de top. Je zit bij een grote club waar je altijd onder druk en spanning staat. Daar word je ook vorstelijk voor betaald. Als iemand weet dat het er zo aan toe gaat, is Koeman het wel."

Feyenoord-doelman vertrekt