De Ligt ziet Oranje niet als favoriet voor WK-titel: "Dat is helemaal geen schande"

Matthijs de Ligt schaart het Nederlands elftal niet onder de favorieten voor de eindzege van het WK in Qatar. De verdediger van Bayern München vindt dat Oranje de kwartfinale als minimale doelstelling moet hebben.

"Ik denk dat wij een gevaarlijke outsider zijn. Frankrijk, Argentinië en Brazilië zijn voor mij de favorieten", stelt De Ligt in gesprek met De Telegraaf. "Met een aantal andere landen komen wij daar qua kwaliteit net achter. En dat is ook helemaal geen schande. Maar we gaan naar het WK om te winnen en zullen in het toernooi moeten groeien".

"Eigenlijk moet je meer WK's hebben gespeeld om dat toernooi eens te winnen", verklaart de 23-jarige mandekker zijn prognose. "Met zo veel jonge en onervaren spelers als wij hebben, kun je niet verwachten dat je meedoet om de prijzen".

Louis van Gaal draaide er vrijdag tijdens de persconferentie niet omheen: hij wil wereldkampioen worden. De Ligt: "Ja, ik weet dat de bondscoach kansen ziet om het WK te winnen. En daar gaan we natuurlijk ook voor. Ik vind dat we de kwartfinale als minimale doelstelling moeten hebben".

De Ligt vindt het een eer om aanwezig te zijn op het wereldkampioenschap voetbal. "Als kind lijkt dat heel ver weg en nu ben ik er zó dichtbij. Prachtig toch! Hier droom je als jonge jongen van. Dus naar het WK gaan is al leuk. Natuurlijk is het wel leuker als je speelt. Maar de bondscoach bepaalt", aldus de 38-voudig international.