Duitse kranten erg kritisch op nationale ploeg en Löw: "Na rust leek Oranje meer vastberaden"

De Duitse media zijn zaterdagochtend niet te spreken over de nationale ploeg na de 4-2 nederlaag in Hamburg tegen het Nederlands Elftal. Het elftal van bondscoach Joachim Löw krijgt veel kritiek na de slechte wedstrijd in de EK-kwalificatiecyclus. Volgens de kranten moet die Mannschaft nu alles op alles zetten voor een ticket voor het Europees kampioenschap. 

BIld

"EK-alarm", kopt Bild, de grootste krant van Duitsland. Vooral verdediger Jonathan Tah krijgt ervan langs. "Tatu, Tah, Tah. Alarm!. Onze eerste tegenslag in de EK-kwalificatie is voornamelijk te wijten aan Jonathan Tah. De verdediger ziet er niet goed uit bij het eerste tegendoelpunt en het tweede maakt hij zelf. Bovendien kan hij de 2-3 niet voorkomen en verzuimt hij een droompass van Memphis Depay te onderscheppen."

Bild haalt ook uit naar bondscoach Löw. "Na het debacle van het WK in Rusland krijgt de oefenmeester de nationale ploeg nog niet aan de praat. Hij deed zelfs iets wat de aanvallend ingestelde coach zelden doet; zijn team defensief laten spelen."

Kicker 

Kicker schrijft begint over de tweede helft. "Na rust leek Oranje meer vastberaden. De Nederlandse doelpunten kwamen tot stand door een tactisch misverstand, enorme individuele blunders of andere fouten. Voorin kon Duitsland de bal niet meer vasthouden, er kon nauwelijks een aanval over verschillende schijven worden opgezet."

Ook deze krant is kritisch op Loẅ. "De keuzes van Löw kunnen beter. Maar Duitsland is zeker niet zo goed als iedereen dacht na een 8-0 overwinning op een miserabel Estland. Ginter, Tah, Werner en Schulz zijn zeker getalenteerde spelers met perspectief, maar ze hebben zonder twijfel nog heel veel te leren."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE! Duitsland - Nederland: Doelpunten, hoogtepunten en samenvatting #DUINED’

Van Hanegem is kritiek op Oranje-duo zat: ''Stoppen met concluderen dat zij de zwakke schakels zijn''

WTF-VIDEO! Duitse fans hebben geen idee wie Frenkie de Jong is: "Is dat Frank Rijkaard?"

VIDEO: Spelers Oranje als helden ontvangen na overwinning op Duitsland

Barcelona-fans trekken conclusie na optreden De Jong: Trainer Valverde moet weg

De Jong vond Nederland niet top, maar: "Al onze wedstrijden met Duitsland zijn spectaculair"

Duitsers herstellen 'pijnlijke' tekst: Vollgas last-minute veranderd in Volley

Aftermovie: Knokkend Oranje verslaat Duitsland na heerlijke tweede helft

VIDEO: Geniet nog een keer van Duitsland - Nederland (2-4), nu op muziek

Kranten lovend over Nederlands Elftal: "Oranje had meer inhoud, meer creativiteit en durfde"