Analyse: stuurt Kroatië Argentinië naar huis?

Over de kwartfinale tussen Argentinië en Nederland op het WK2022 hoeven we het niet meer te hebben. Op 13 december om 20 uur staat Argentinië op de plek waar Oranje had kunnen staan om het op te nemen tegen Kroatië. Uiteraard verdient deze wedstrijd een analyse.

Advertorial. Wat kost gokken jou? Speel bewust, 18+

Stuurt Kroatië Argentinië naar huis?

Sinds de kwartfinale is de 'gek met de fluit' al naar huis gestuurd. Veel Nederlandse fans hopen natuurlijk dat de Kroaten morgen Messi en co ook een enkeltje naar huis bezorgen. Als we naar de geschiedenis kijken is die kans zeker niet uitgesloten. Tot nu toe speelden beide landen vijf keer tegen elkaar. Twee keer wonnen de Argentijnen, twee keer trokken de Kroaten aan het langste eind en één keer werd het een gelijkspel. Kortom, statistisch gezien kan Kroatië morgen zo maar een finaleplaats zekerstellen. Als dat lukt heb jij misschien een extra feestje te vieren...

Kroatië bereikt de volgende ronde (3.15)

Wordt het weer een schaakpartij?

Tot nu toe krijgt Kroatië bijzonder weinig goals tegen. Zowel in de achtste finales als in de kwartfinales werd het 1-1 en moesten strafschoppen uitkomst bieden. Ook de Argentijnen behaalden de kwartfinale door strafschoppen. Daarbij kan het een tactische wedstrijd worden, want de belangen zijn natuurlijk enorm. Een klein aantal doelpunten is dan ook niet onwaarschijnlijk.

In reguliere speeltijd valt er minder dan 2,5 doelpunten (1.70)

Worden het weer penalty's?

De laatste twee wedstrijden van Kroatië leverden pas na penalty's een winnaar op. Ook Argentinië wist zich pas ten koste van penalty's te plaatsen. Zou deze halve finale ook door penalty's beslecht worden?

Wedstrijd wordt beslist na strafschoppen (5.50)