WK 2022: deze WK-wedstrijden worden op dinsdag 22 november gespeeld

Eindelijk is het WK 2022 in Qatar van start gegaan. Nederland opende het WK met een wedstrijd tegen Senegal. Nu is het tijd voor Lionel Messi om te beginnen aan de lang gekoesterde droom van hem en Argentinië.

Argentinië-Saudi Arabië (Groep C)

Tijdens misschien wel zijn laatste WK, is het voor Messi tijd om die wereldbeker in de wacht te slepen. De aanvaller opent de jacht met een wedstrijd tegen Saudi-Arabië. Op dinsdag 22 november om 11:00 uur voor het eerst in tien jaar tijd weer eens tegen elkaar op. Hopelijk zetten we de wekker niet voor niets vroeg, want de laatste ontmoeting eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Denemarken-Tunesië (Groep D)

Ook voor Denemarken en Tunesië is het de eerste ontmoeting in bijna tien jaar tijd. In mei 2002 werkte de twee landen een oefenwedstrijd af, waarin Denemarken met 2-1 te sterk was. Op dinsdag trappen de twee om 14:00 uur hun Groep D af.

Mexico-Polen (Groep C)

De tweede wedstrijd in Groep C is die van Mexico tegen Polen. Het is ook gelijk de strijd tussen de Poolse goaltjesdief Robert Lewandowski en WK-uitblinker Guillermo Ochoa van Mexico. In 2017 stonden de twee landen voor het laatst tegenover elkaar. Toen was Mexico in een oefenduel met 0-1 te sterk voor Polen. Dinsdag is het om 17:00 uur tijd voor revanche.

Frankrijk-Australië (Groep D)

Weet Frankrijk de wereldtitel dit jaar te prolongeren? Met zoveel talentvolle voetballers is het zeker mogelijk. De Fransen trappen hun avontuur dinsdag om 20:00 uur af tegen Australië. Tijdens het vorige WK in 2018 was Frankrijk met 2-1 te sterk voor het land aan de andere kant van de wereld.

Speelschema WK 22 november