Kenneth Perez begrijpt juridische stappen AZ volledig: "Ajax had 100% hetzelfde gedaan"

Kenneth Perez vindt het niet meer dan logisch dat AZ juridische stappen onderneemt om het rechtstreekse Champions League-ticket van Ajax 'af te pakken'. In gesprek met het Algemeen Dagblad stelt hij dat de KNVB met matige argumenten komt en dat hij AZ volledig begrijpt.

Ajax kreeg het rechtstreekse Champions League-ticket toegewezen omdat het doelsaldo van de Amsterdammers beter was, maar het onderling resultaat van AZ was weer beter. Voorafgaand aan de competitie werd afgesproken dat het doelsaldo leidend is, alleen menen de Alkmaarders dat dit alleen opgaat als het seizoen wordt voltooid.

Perez snapt dit: "Ik vind dat ze volledig in hun recht staan. Ze zijn daar toch niet dom?. Dat de media AZ dan een soort calimerogedrag verwijten omdat de club ervan overtuigd is dat Ajax altijd wordt voorgetrokken, moet je er nooit van weerhouden om zo'n stap te nemen. De startpremie van de Champions League is enorm hoog en als de KNVB er met matige argumenten ruimte voor openlaat, moet je die ruimte pakken. Ik weet in elk geval wel honderd procent zeker dat als Ajax in dezelfde situatie had gezeten, die club precies hetzelfde had gedaan."

AZ krijgt deze week te horen of het beroep wat heeft opgeleverd en anders is het veroordeeld tot het spelen van voorronde(s) Champions League.