Sampaoli complimenteert Slot: "Hij is een trainer die ik erg waardeer"

Arne Slot kan rekenen op complimenten van Olympique Marseille-trainer Jorge Sampaoli. De Argentijn heeft de wedstrijden van de Rotterdammers bekeken en raakte onder de indruk van hun speelwijze. Voorafgaand aan het duel spreekt Sampaoli zijn waardering uit.

"Hij is een trainer die ik erg waardeer, omdat hij prioriteit geeft aan het onder druk zetten van een tegenstander", steekt de Argentijn de loftrompet over Slot, geciteerd door Voetbal International. "En zijn ploeg doet dat altijd, of het nu thuis of uit is. Ik ben Feyenoord gaan analyseren toen duidelijk werd dat dit onze volgende tegenstander zou worden en heb gezien dat het een team met veel snelheid is. Ze zijn zeer goed in de omschakeling en hebben geweldige kwaliteiten voorin. Balverlies is tegen een ploeg als Feyenoord heel gevaarlijk".

"Feyenoord zet intens druk op zijn tegenstander en houdt dat lang vol", vervolgt Sampaoli. "Daar moeten we ons niet door laten meeslepen. Het is de sleutel voor deze wedstrijd." Waar de Nederlandse topclub zou staan in de Ligue 1, durft de ervaren oefenmeester niet te zeggen. "Maar de Nederlandse ploegen hebben het dit seizoen erg goed gedaan in de Europese toernooien en dat is natuurlijk geen toeval. Feyenoord heeft gewoon een erg goede ploeg. Het wordt een grote uitdaging voor ons".

De twee ploegen treffen elkaar op donderdag 28 april voor het eerst in De Kuip. Feyenoord en Olympique Marseille trappen om 21:00 af en spelen de return op donderdag 5 mei.