Officieel: Vitesse bevestigt terugkeer van oude bekende Cocu

Vitesse heeft de komst van Phillip Cocu officieel bevestigd. De Arnhemmers hintte al even op een terugkeer van de voormalig speler van de club en heeft hem nu ook daadwerkelijk gepresenteerd als opvolger van de reeds vertrokken Thomas Letsch.

Cocu heeft in Arnhem een contract tot medio 2024 getekend. 'Hij kent de club en de competitie goed, beschikt over veel nationale en internationale ervaring, straalt rust uit en was ook nog direct beschikbaar', reageert technisch directeur Benjamin Schmedes verheugd op de clubsite. 

Cocu koestert prachtige herinneringen aan zijn vijf jaar als speler bij Vitesse. 'Om hier nu als trainer terug te keren, vervult mij uiteraard met trots. Het is voor mij de juiste club op het juiste moment. Natuurlijk komt de club uit een uitdagende situatie en een lastige competitiestart, maar ik geloof in de kwaliteit van de spelers en kijk ernaar uit om met het team en de staf aan de slag te gaan.'

Hoewel de keuzeheer zijn trainerscarrière met meerdere titels begon bij PSV, ging het de laatste jaren steeds minder. Zowel bij Fenerbahce als bij Derby County slaagde de voormalig middenvelder er niet in om tot bevredigende resultaten te komen. In Engeland werd Cocu, die in de komende dagen waarschijnlijk nog een nieuwe assistent aan zijn staf toevoegt, eind 2020 ontslagen. Sindsdien is de 51-jarige trainer werkloos.