Ajax: De Ligt in afwachting van transfer niet mee op trainingskamp

Matthijs de Ligt lijkt snel te gaan vertrekken bij Ajax. De 19-jarige verdediger is niet mee op trainingskamp in Oostenrijk en Ajax bevestigt zaterdagmiddag dat de aanvoerder thuisblijft in afwachting van een transfer. De landskampioen zegt niet of het gaat om een vertrek naar Juventus, maar dat lijkt wel aannemelijk. 

"In afwachting op een eventuele transfer reist Matthijs de Ligt niet mee met de groep", schrijfven de Amsterdammers op de clubwebsite. De Telegraaf wist vrijdag al te melden dat er een akkoord is tussen Juventus en Ajax over een transfer van de verdediger. Naar verluidt betalen de Italianen 75 miljoen euro voor de international van het Nederlands Elftal. De Ligt waarschijnlijk volgende week gepresenteerd in Turijn. 

Volledige selectie van Ajax voor het trainingskamp: Varela, Kotarski, Scherpen, Kristensen, Veltman, Schuurs, Blind, Magallan, Martinez, Pierie, Marin, Schöne, Eiting, Van de Beek, Labyad, De Wit, Siem de Jong, Tadic, Huntelaar, Dolberg, Traoré, Promes, Gravenberch, Ekkelenkamp, Lang, Dest, Jensen en Timber.