Voormalig PSV-huurling Zinchenko maakt indruk op Guardiola: "De stap naar Eindhoven was geen slechte zet"

Voormalig PSV-huurling Zinchenko maakt indruk op Guardiola: "De stap naar Eindhoven was geen slechte zet"

Oleksandr Zinchenko was vorig seizoen verhuurd aan PSV en kijkt positief terug op zijn periode in Eindhoven. De Oekraïnse middenvelder kwam tot zeventien duels in de Eredivisie en heeft een goede indruk overgehouden aan de club. Afgelopen zomer keerde Zinchenko terug naar Manchester City, waar hij steeds vaker tot de wedstrijdselectie behoort.

"We denken elke dag en iedere training aan de quadruple"
Zaterdag kwam Zinchenko 71 minuten in actie tijdens het gewonnen FA Cup-duel tegen Burnley. In de Premier League speelde de 21-jarige middenvelder pas achttien minuten. In zowel de FA Cup als de League Cup, Premier League en Champions League strijd te ploeg uit Manchester nog om de winst. Zinchenko zegt dat de quadruple zeker een thema is in de kleedkamer: "Daar denken we elke dag en tijdens iedere training aan. We kunnen alles winnen en daar doen we het voor."

"Ik heb wat speciale oefeningen gedaan om er klaar voor te zijn"
De Oekraïner maakt met zijn werklust veel indruk op zijn trainer Pep Guardiola. Toen Zinchenko eind november deel uitmaakte van de wedstrijd tegen Huddersfield Town, besloot hij na het duel extra te trainen in het krachthonk. "Ik moet me opstellen als een professional. De trainer heeft me verteld dat ik er klaar voor moet zijn, als mijn kans komt. Ik heb wat speciale oefeningen gedaan", verklaart Zinchenko. Afgelopen seizoen hoopte hij zich bij PSV ook verder te ontwikkelen en dat is deels gelukt, vertelt het talent aan de Manchester Evening News.

"De verhuurperiode aan PSV was geen slechte zet"
"Of het een slechte zet is geweest om naar PSV te gaan? Ik denk het niet. Het was een heel goede ervaring voor me", aldus Zinchenko. "PSV is een fantastische club voor jonge spelers: het stadion, het trainingscomplex, de mensen bij de club, de supporters en het voetbal zijn allemaal goed. Ik heb een mooie tijd gehad. Dit is pas mijn tweede jaar in West-Europa. In Rusland en Oekraïne wordt heel ander voetbal gespeeld. Ik ben nu gewend aan het voetbal hier, maar daar had ik tijd en geduld voor nodig," zo besluit de middenvelder.

​Bekijk hieronder enkele hoogtepunten van Zinchenko bij PSV: