Nuchtere Noppert over Messi: ''Natuurlijk is hij goed, maar ook van hem kan ik een penalty stoppen!''

Het Nederlands Elftal speelt vrijdag de kwartfinale van het WK tegen het Argentinië van sterspeler Lionel Messi. Andries Noppert, die bij de start van het WK debuteerde als Oranje-international, maakt in Qatar een sterke indruk tussen de palen en vrijdag wacht voor de boomlamge Fries zijn tot nu toe grootste wedstrijd in zijn carrière: "Angst voel ik zeker niet", aldus Noppert op de persconferentie.

"Het is wel nieuw voor mij, dat kan je wel zeggen, maar het is alleen maar leuk. Ik moet gewoon mezelf zijn en dat probeer ik ook. Dat accepteren gelukkig alle jongens en de staf ook. Maar ja, dit is voor mij wel een andere wereld, maar daardoor ga ik mij niet anders gedragen."

Dat Noppert in een andere wereld is beland werd hem op de vrije dag van het Nederlands Elftal wel duidelijk, waar de selectie een middag doorbracht op een luxe boot: ''Ik dacht: 'dit maak ik nooit meer mee', ik heb ervan genoten hoor, begrijp me niet verkeerd. Dit was misschien een beetje over de top, ik wil gewoon het WK winnen''