Elftal van het Seizoen: dit zijn de elf blikvangers van de Eredivisie

De Eredivisie 2020/21 zit erop. Tijd om de balans op te maken en te kijken naar de blikvangers. Dit is het elftal van het seizoen!

Maduka Okoye (Sparta Rotterdam)

Sparta Rotterdam kent een geweldig seizoen, met het behalen van de play-offs om Europees voetbal. Maduka Okoye is één van de spelers die een grote bijdrage heeft geleverd aan dat succes.

De Nigeriaanse doelman kwam in de zomer transfervrij over van Fortuna Düsseldorf en hield sindsdien tien keer de nul in 28 competitiewedstrijden. Okoye werd een aantal weken geleden zelfs in verband gebracht met Ajax.

Milan van Ewijk (ADO Den Haag)

Eén van de lichtpuntjes bij het zwakke ADO Den Haag dit seizoen is Milan van Ewijk. De rechtervleugelverdediger, die vorig seizoen op huurbasis uitkwam voor SC Cambuur, maakte zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht een sterke indruk.

De twintigjarige verdediger tekende onlangs een contract bij SC Heerenveen. De Friezen nemen de rechtsback voor 600.000 euro over van de Residentieclub, inclusief een doorverkooppercentage van twintig procent.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

Jurriën Timber (Ajax)

Wie voorafgaand aan het seizoen zou hebben gezegd dat Jurriën Timber één van de hoofdrolspelers zou zijn bij Ajax, werd waarschijnlijk voor gek verklaard. De inbreng van de talentvolle centrumverdediger is gigantisch geweest. 

De 19-jarige verdediger speelde voornamelijk na de winterstop veel wedstrijden en deed dat met verve. Zijn goede spel en rust aan de bal bleef niet onopgemerkt: Timber kreeg onlangs een oproep voor het Nederlands elftal.

Riechedly Bazoer (Vitesse)

Riechedly Bazoer is normaal gesproken te vinden op het middenveld, maar sinds zijn komst bij Vitesse in 2020 wordt hij ingezet als centrale verdediger. Die positie vulde Bazoer goed in.

Hoewel de oud-Ajacied dit seizoen twee keer een rode kaart ontving en zich niet altijd onder controle kon houden, dwingt hij een plek af in de verdediging van het Elftal van het Seizoen.  

Owen Wijndal (AZ)

De kans is groot dat Owen Wijndal komend seizoen vertrekt bij AZ. De linksback van de Alkmaarders heeft dat te danken aan een sterk seizoen. De 21-jarige verdediger maakte grote stappen in clubverband en debuteerde in het Nederlands elftal.

Wijndal miste geen enkele competitiewedstrijd. De Oranje-international scoorde in 34 duels één keer en gaf zes assists. Wijndal verving bovendien de geschorste Teun Koopmeiners voor wat betreft het aanvoerderschap.

Davy Klaassen (Ajax)

Davy Klaassen, oftewel ‘Mister 1-0’, keerde dit seizoen terug op het oude nest en paste zich geruisloos aan. De 29-jarige middenvelder maakte dit seizoen twaalf doelpunten in competitieverband, waarvan negen openingstreffers. 

Die bijnaam heeft Klaassen te danken aan de negen openingstreffers dit seizoen. Klaassen maakte op 18 oktober 2020 in de wedstrijd tegen SC Heerenveen zijn rentree in het shirt van Ajax en zorgde direct voor de 1-0.

Teun Koopmeiners (AZ)

Teun Koopmeiners ontpopte zich dit seizoen tot een echte leider binnen AZ. De aanvoerder van de Alkmaarders blonk niet alleen uit in verdedigend opzicht, maar ook in scorend vermogen.

De verdedigende middenvelder scoorde maar liefst vijftien keer. De kans is groot dat de 23-jarige middenvelder dit seizoen vertrekt uit Alkmaar. Verschillende clubs uit het buitenland zouden Koopmeiners graag willen inlijven.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

Rai Vloet (Heracles Almelo)

Hij doorliep de jeugdopleiding van PSV, werd verhuurd aan verschillende clubs in Nederland, ging aan de slag in het buitenland, keerde weer terug in Nederland en streek afgelopen zomer neer in Hengelo. Die weg heeft Rai Vloet afgelegd naar Heracles Almelo. 

Vloet bloeide helemaal op bij Heracles en werd een absolute smaakmaker binnen het elftal van Frank Wormuth. De aanvallende middenvelder scoorde zestien keer en was zevenmaal de aangever.

Steven Berghuis (Feyenoord)

Hoewel Steven Berghuis zich dit seizoen niet altijd kon beheersen, liet hij zich in voetballend opzicht weer van zijn beste kant zien. De 29-jarige vleugelaanvaller kan namelijk goede statistieken overleggen.

De aanvoerder van Feyenoord maakte achttien doelpunten en gaf twaalf assists in 31 competitieduels. Berghuis scoorde onder meer twee keer tegen PSV - zowel trefzeker in thuis- als uitwedstrijd - dit seizoen. 

Georgios Giakoumakis (VVV-Venlo)

Eén van de grote verrassingen dit seizoen is Georgios Giakoumakis. VVV-Venlo nam de 26-jarige spits afgelopen zomer voor slechts 200.000 euro over van AEK Athene.

De Griekse topschutter werd een regelrechte sensatie en scoorde maar liefst 26 keer. De topscorer van de Eredivisie won bovendien de allereerste Willy van der Kuijlen-trofee.

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

Dušan Tadić (Ajax)

Sinds zijn komst in 2018, is Dušan Tadić van onschatbare waarde voor Ajax. De aanvoerder van de Amsterdammers liet dit seizoen maar weer eens zien hoe goed hij is door middel van uitstekende statistieken.

De Servische aanvaller maakte dit seizoen veertien doelpunten en gaf zeventien assists. Door die goede cijfers, mag Tadić zich de most valuable player van de Eredivisie 2020/21 noemen.

Sjors Ultee (Fortuna Sittard)

De trainer van het seizoen mag natuurlijk niet ontbreken binnen dit elftal. Sjors Ultee nam in december het stokje over van de ontslagen Kevin Hofland. Sindsdien presteerde Fortuna Sittard boven verwachting.

De club uit Limburg stond na speelronde tien op de zeventiende plaats. Ultee won twaalf van de 25 wedstrijden en loodste zijn ploeg naar de elfde plek in de Eredivisie. De Fortunezen mochten zelfs dromen van Europees voetbal.