De Roon laat zich uit over kritiek: "Misschien ben ik altijd te lief geweest"

Marten de Roon is al geruime tijd de kop van Jut bij Oranje. De middenvelder van Atalanta Bergamo heeft tijdens de dagelijkse persconferentie gereageerd op de hevige kritiek.

De Roon kreeg het tijdens de uitzwaaiwedstrijd tegen Georgië zwaar te verduren. De oud-speler van onder meer SC Heerenveen leed het nodige balverlies. "Ik ben het wel gewend", stelt de 23-voudig international tijdens het persmoment van het Nederlands elftal.

"Vanaf het moment dat ik bij Oranje ben gekomen, is het al een kwestie geweest: of ik moet spelen of niet. Zelf blijf ik er stoïcijns onder", vervolgt De Roon. "Maar de mensen om mij heen, mijn geliefden, die storen zich eraan. En dat is niet leuk".

'Te lief geweest'

De Roon bijt uiteindelijk van zich af. "Als je drie jaar lang dezelfde vragen krijgt over je concurrenten… Eerst over Pröpper en nu weer over Ryan Gravenberch. Ik ben de eerste om toe te geven dat het goede voetballers zijn. Maar misschien ben ik altijd te lief geweest".

"Ik word ontzettend gewaardeerd door mijn medespelers en de staf. Daar houd ik me aan vast. Ze zullen me toch niet op mijn leuke karakter of uiterlijk selecteren? Ik zal toch wel iets goed doen?"

Analyse

De Roon heeft het duel met Georgië onder de loep genomen. "Er was inderdaad een fase waarin ik veel balverlies leed, maar over de gehele wedstrijd gezien vond ik het allemaal niet zo spannend en heel slecht. Volgens mij heb ik een degelijke wedstrijd gespeeld".

Marten de Roon kritiek Oranje