Na de wedstrijd: Virgil van Dijk kritisch op Oranje in Engelse pers

Dat Nederland met 0-2 van Senegal won in de eerste wedstrijd van groep A op het WK 2022 in Qatar was een mooi resultaat, maar dat verbloemde het verloop van de wedstrijd. In interviews in de Engelse pers was aanvoerder Virgil van Dijk dan ook kritisch op de prestaties van 'zijn' ploeg.

Virgil van Dijk kritisch en blikt vooruit naar Nederland - Ecuador

Virgil van Dijk begon dan ook met een kritische beschouwing over het Nederlands elftal. Dit nadat hij eerder op de dag ook al onder vuur lag over de One Love-aanvoerdersband. Na de wedstrijd zei hij: "We won but we also know that we can and must do better. Going forward we sometimes tried to force things, and we too often left ourselves exposed to Senegal's counter-attacks."

Juist die kwetsbaarheid voor tegenaanvallen van het team van Senegal baart Virgil van Dijk zorgen als hij vooruitblikt naar de wedstrijd tegen Ecuador die voor vrijdag om 25 november om 17 uur op het programma staat. Toch is Virgil van Dijk vol vertrouwen als hij vooruit blikt naar die wedstrijd."That is an area in which we will need to improve because it is an art that our next opponents, Ecuador, are very good at. But I am optimistic because I feel we are going to get better."

Het is geruststellend om te merken dat de Oranje aanvoerder verbetering ziet en ervan uitgaat dat 'we' vrijdag voorbereid zijn op Ecuadoriaanse counters.

Sfeer op training Oranje na wedstrijd is opperbest

Overigens was Virgil van Dijk zijn kritische houding snel kwijt, want vanmorgen was de sfeer op de training na de wedstrijd opperbest getuige de vrolijke beelden.