Wat moet Feyenoord doen voor overwintering in de Europa League? Alle scenario's op een rij!

Feyenoord staat momenteel bovenaan in Groep F van de Europa League. Het kan echter nog alle kanten op. Alle vier de clubs staan namelijk op vijf punten uit vier wedstrijden. Wat moet Feyenoord doen om op de eerste plaats te blijven? Hoeveel punten hebben ze nodig voor de tweede plek? Hoe groot is de kans dat Feyenoord naar de Conference League gaat? En behoort Europese uitschakeling ook nog tot de opties? Dit zijn alle Europese scenario's voor Feyenoord. 

Feyenoord blijft koploper

Feyenoord neemt het de laatste twee wedstrijden op tegen Sturm Graz en Lazio Roma. De Rotterdammers hebben het volledig in eigen hand en bij winst tegen beide ploegen eindigt Feyenoord sowieso op de eerste plaats. Als de ploeg van Arne Slot punten verspeelt dan is het aan de concurrentie om te bepalen op welke plek Feyenoord eindigt, aangezien alle vier de ploegen op een gelijk aantal punten staan. Als Feyenoord eerste wil worden zonder dat ze afhankelijk zijn van andere teams, dan zullen beide wedstrijden gewonnen moeten worden. Wanneer alle resterende wedstrijden in Groep F in een gelijkspel eindigde, is Feyenoord op basis van doelsaldo ook koploper.

Feyenoord wordt tweede

Feyenoord kan alleen tweede eindigen wanneer FC Midtjylland, Lazio Roma of Sturm Graz alles wint en Feyenoord slechts één keer weet te winnen. Voor FC Midtjylland is het dan belangrijk dat ze een beter doelsaldo hebben dan de Rotterdammers. Sturm Graz moet in theorie met 7-0 winnen van Feyenoord. Lazio Roma heeft op basis van onderling resultaat de overhand ten opzichte van Feyenoord. 

Feyenoord gaat de Conference League in

Dit scenario heeft ook te maken met wat de tegenstanders doen. Feyenoord kan in dit scenario terecht komen als bijvoorbeeld FC Midtjylland van Lazio Roma en Sturm Graz wint en Feyenoord van Sturm Graz wint maar van Lazio Roma verliest. Dan zou namelijk Midtjylland koploper worden en Lazio op basis van onderling resultaat tweede eindigen waardoor Feyenoord derde wordt.

Feyenoord wordt uitgeschakeld 

Als Feyenoord zijn resterende wedstrijden in de Europa League verliest, is de kans groot dat de Rotterdammers uitgeschakeld zijn in Europees verband. Het is dan afhankelijk van de resultaten van FC Midtjylland en het eigen doelsaldo.