Danilo blikt vol vertrouwen vooruit op PSV: ''Dit Feyenoord wordt met de dag sterker"

Feyenoord gaat zondag op bezoek in Eindhoven bij PSV, maar sloopte donderdagavond met speels gemak het Oostenrijkse Sturm Graz in de UEFA Europa League. De Braziliaan denkt echter niet dat dat een nadeel is, aangezien de Eindhovenaren vrij waren.

''Wij bleven in het ritme van drie wedstrijden in acht dagen'', vertelt de 23-jarige goalgetter in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Dit Feyenoord wordt met de dag sterker. Tijdens de voorbereiding zei ik in een interview dat ik op het trainingsveld geen enkel niveauverschil zag met Ajax. Ik kan dat toch wel beoordelen, of niet? Maar dat was toen onder meer Senesi en Aursnes hier nog rondliepen. Er zijn echt heel goede spelers naar Feyenoord gekomen, maar het heeft dan logischerwijs weer wat tijd nodig om er opnieuw een sterk team van te maken. Kijk naar Lazio-uit, toen het ons niet lukte om te domineren. Maar we leren snel".

Danilo steekt zijn ambities bij de Stadionclub niet onder stoelen of banken. ''Ik wil hier een mooie tijd beleven en topprestaties leveren. Met een trainer die tot in de details probeert spelers beter te maken. We werken aan automatismen. Hoe meer die erin komen, hoe beter dit Feyenoord kan worden. En daarbij streven we het allerhoogste na". Daarnaast is de spits ook van plan om buiten de lijnen een wijziging door te gaan voeren. ''Ik denk erover om een Nederlands paspoort aan te vragen. Mijn vrouw is Nederlandse. Ze komt uit Amsterdam, maar voelt zich prima in Rotterdam, hoor, haha".