Maxi Romero is terug na lange blessure: "Er gingen veel dingen mis"

Na een lange blessure maakte Maximiliano Romero maandag zijn rentree bij Jong PSV, in een wedstrijd tegen ADO Den Haag (0-1). 

PSV haalde Romero op 21 december 2017 naar Nederland. De Eindhovenaren betaalden naar verluidt zo'n 8 miljoen euro voor ''El Tigre'', die overkwam van het Argentijnse Vélez Sarsfield. De spits maakte op 13 september 2020 zijn debuut voor PSV, in een uitwedstrijd tegen FC Groningen (1-3). Één week later scoorde Maxi Romero de winnende treffer tegen FC Emmen in de 94e minuut. 

Vervolgens ging het op 24 september 2020 in een duel tegen het Sloveense NS Mura helemaal mis. Maxi Romero sprong in de zesde minuut voor een verdediger van NS Mura om de bal te blokken, maar kwam helemaal verkeerd terecht. De Argentijn had veel pijn en liep een op het oog ernstige blessure op. Hij kon het veld nog op eigen kracht verlaten, maar na een aantal dagen werd duidelijk dat het om een zware kruisbandblessure ging, waar hij dus geopereerd aan moest worden. 

Terugkeer

Bijna precies één jaar na zijn blessure keerde ''El Tigre'' terug in de wedstrijdselectie van PSV, dat het opnam tegen Real Sociedad (2-2). De 22-jarige speler zat 90 minuten op de bank.  Een paar dagen later zat hij ook in het duel tegen Feyenoord (0-4) bij de wedstrijdselectie. Minuten kreeg hij nog niet.

Maar na precies één jaar en één dag maakte Maxi Romero op 20 september 2021 dus zijn rentree bij Jong PSV, in een wedstrijd tegen ADO Den Haag. Hij kon 25 minuten meespelen en na afloop vertelde hij hoe het afgelopen jaars voor hem was: "Ik heb mijn doel bereikt. Het afgelopen jaar was heel erg zwaar. Elke dag was een strijd en er gingen veel dingen mis, maar mijn vrouw en kinderen hebben me door die periode heen geholpen."

Ook interessant