Van Bommel steunt Overmars: "Situatie was apart, maar dat wil niet zeggen dat je niet kan samenwerken"

Mark van Bommel heeft dinsdag zijn eerste persconferentie als trainer van Royal Antwerp FC gegeven. De Nederlander werd gehaald door technisch directeur Marc Overmars, waarvan inmiddels bekend is waarom hij moest vertrekken bij Ajax. Van Bommel is eerlijk over de huidige samenwerking en vertelt over de komst van Vincent Janssen.

Nadat Overmars wegens grensoverschrijdend gedrag bij Ajax vertrok, leek het gedaan met zijn loopbaan. Niets bleek minder waar, want al snel ging hij aan de slag in België. Van Bommel krijgt vragen over zijn positie en zijn samenwerking met de technisch directeur. ''Ik ben heel blij dat Marc Overmars hier is, want hij zal rustig blijven als het even tegen mocht zitten. Ik ken Marc al heel lang, we hebben altijd contact gehouden, hij was bij mijn afscheidswedstrijd. Marc denkt na over dingen die hij doet en hij heeft vertrouwen in mij. Kijk, natuurlijk hebben we het er samen over gehad. Het is natuurlijk een aparte situatie. Daar moet je niet van weglopen, dat is gewoon zo. Maar dat wil niet zeggen dat je niet meer met elkaar kunt samenwerken".

De club heeft torenhoge ambities komend seizoen en is druk bezig om grote namen naar Den Bosuil te halen. ''We willen allemaal winnen. De voorzitter is daar ook met de volle 100% bij. Hij is fan en we willen iets van de club maken. Als je kijkt naar de faciliteiten en de ambities, dan staan hier mooie dingen te gebeuren. Vorig jaar zijn we vierde geworden. Het is dus niet zo dat we nu ineens favoriet zijn voor de titel. We willen ergens naartoe. Hoe snel dat gaat, moet nog blijken. Ik denk dat er een andere ploeg favoriet is voor de titel, maar dat wil niet zeggen dat wij hem niet willen winnen. Onze ambitie nu is om zo snel mogelijk in de Champions League te spelen'', aldus een ambitieuze Van Bommel.

Van Bommel over samenwerking met Overmars