Van Hooijdonk tipt Ajax: "Luuk de Jong is geen vreemde optie"

Ajax beschikt niet over een goede pinchhitter, concludeert Pierre van Hooijdonk. De 51-jarige analist vindt Luuk de Jong geschikt als breekijzer in de voorhoede.

"Ieder team moet een goede pinchhitter hebben", stelt Van Hooijdonk bij de NOS. "Ik vind dat je als elftal voor elk scenario een plan moet hebben. Dus als het even niet loopt of je komt achter te staan, moet je iemand op de bank hebben zitten die iets anders brengt. Met Danilo is het poppetje voor poppetje wisselen".

Ajax kon in het verleden terugvallen op spelers als Klaas-Jan Huntelaar en Brian Brobbey. "Je zou ook het spel mét Sébastien Haller kunnen veranderen als de wedstrijd daarom vraagt. Maar dat is dan niet meer de Haller van de eerste 75 minuten. Die moet dan een Haller 1.5 tevoorschijn toveren, zodat ze van tactiek kunnen veranderen tijdens de wedstrijd".

'Ander type'

Van Hooijdonk vindt dat de Amsterdammers zich deze winter moeten melden in Spanje. "Ik denk bijvoorbeeld dat Luuk de Jong voor Ajax geen vreemde optie is. Je krijgt er een ander type bij en dat is alleen maar goed".