Berghuis reageert komisch op vraag over Antony: "Bergwijn heeft al de keuze gemaakt, nu Antony nog"

Berghuis hoopt dat Antony nog iets langer bij Ajax speelt, dat vertelt de oud-Feyenoorder na afloop van het duel met Shaktar Donetsk. Het zou een groot verlies zijn voor Ajax als Antony nog de deur uit zou lopen zo laat in de transferperiode, dat beaamt ook Berghuis: "We hopen met iedereen dat hij blijft."

Gedurende de transferperiode verschenen er al meerdere geruchten over Antony. De meest bekende geruchten gaan over een transfer naar Manchester United, waar hij herenigd zou worden met Erik ten Hag. Berghuis hoopt in ieder geval dat de Braziliaanse smaakmaker nog iets langer in Amsterdam wil verblijven: "We hopen met iedereen van wel. Vandaag zie je natuurlijk ook weer dat hij met zijn snelheid, dreiging, diepgang en doelgerichtheid echt een kanjer is."

Bij de transfer van Bergwijn naar Ajax zou Berghuis een rol hebben gespeeld. De aanvallende middenvelder zou op de oud-PSV'er ingepraat hebben. Op de vraag of hij dat ook bij Antony aan het doen is, reageert Berghuis op komische wijze: "Dat valt wel mee. Die jongens zijn oud en wijs genoeg om zelf goede keuzes te maken. Stevie heeft al een goede keuze gemaakt Hij is oud en wijs genoeg, " grapt de nummer 10 van Ajax. "Nu Antony nog."

Een van de 'nieuwe' namen bij Ajax is Steven Bergwijn, die voor ruim 30 miljoen werd gekocht van Tottenham Hotspur. Berghuis is in ieder geval razend enthousiast over de kwaliteiten van zijn naamsgenoot: "Stevie moeten we gewoon zo snel mogelijk aan de bal krijgen, dan is die levensgevaarlijk. Dat is dan ook een van mijn opdrachten als middenvelder."