Ten Hag over keuze tussen Klaassen en Berghuis: ‘Heeft mij verbaasd in zijn progressie”

Tijdens het persmoment voorafgaande aan Ajax - Besiktas, kreeg Erik ten Hag de vraag of er iets veranderd als Davy Klaassen of Steven Berghuis de ‘nummer 10’ positie inneemt. De eerstgenoemde keert na zijn blessure weer terug binnen de selectie van Ajax.

berghuis klaassen

Met de terugkerende Klaassen heeft Ten Hag een luxeprobleem te pakken. Met Berghuis achter de spits speelt Ajax sterk voetbal. “Principes veranderen niet. Alleen brengen ze andere kwaliteiten met zich mee. De hele grote kwaliteit van Davy is dat hij een ontzettend gevoel heeft voor ruimtes om die te belopen en een fantastische omschakeling heeft, defensief”, geeft Ten Hag aan.

Over nieuweling Berghuis is Ten Hag zeer te spreken en een beetje verbaast. “En Steven heeft ook goede positiekeuzes, het overzicht en de techniek om de laatste bal te geven. Ik moet zeggen dat hij mij heeft verbaasd in de progressie die hij boekt, ook in het belopen en de timing om ruimtes te bespelen en de samenwerking met de spits. En zeker ook in de defensieve omschakeling, want dat doet hij ook hartstikke goed. Op die positie is dat voor ons heel belangrijk dat het op een efficiënte en goede manier gebeurt. Anders worden we kwetsbaar.”

Ten Hag lijkt de keuze tussen Klaassen en Berghuis nog niet te hebben gemaakt. “Hij is er een paar weken uit geweest, maar niet zo lang dat het alarmerend is. Bij het Nederlands elftal heeft hij nog drie wedstrijden in één week gespeeld. Dat is niet allemaal weg. Dus ik denk zeker dat hij kan starten”, stelt de oefenmeester. “Uiteindelijk zullen wij keuzes moeten maken. Of ik daar goed in ben? Ja. Daar ben ik vrij goed in.”

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Ajax - Besiktas’

Dit is het speelschema van Ajax in de Champions League

Voor de oplettende luisteraar: Steven Berghuis maakt bijna 'Feyenoord-verspreking' in interview

Cijfers Ajax-spelers na CL-duel met Besiktas; op rapport

Uitblinker Berghuis wil geen vergelijking maken met CL-campagne Feyenoord

Ten Hag erg blij met volle ArenA: 'Hebben de wisselwerking met het publiek gemist'

Ajax wint ook tweede groepswedstrijd in de Champions League

Leuk om te zien: Frenkie de Jong geniet van Ajax tegen Besiktas

SFEERBEELDEN: Ajax-fans zingen over-en-weer: 'Als ze maar voor Ajax zijn!'

WTF! Uitsupporters Besiktas gooien met vuurwerk naar Ajax-supporters (vak ontruimd)

Ajax-fans wijzen massaal uitblinker tegen Besiktas aan: 'Zelfs Trump wilde hem'

'Wie nu nog roept dat Berghuis niet voldoet bij Ajax... die is af'

Feyenoord-doelman vertrekt