'Maaltijdbezorger' moet flink betalen voor YouTube-stunt

De avondwedstrijd op zondag tussen FC Volendam en sc Heerenveen werd kort verstoord door een 'maaltijdbezorger' die het veld betrad. Dit bleek later een YouTuber te zijn die een opdracht gegeven door zijn volgers uitvoerde. De YouTuber in kwestie heeft voor zijn actie een geldboete ontvangen van in totaal 2,450 euro. Dit meldt FC Volendam-directeur Richard de Weijze aan de Leeuwarder Courant.

De Weijze heeft tegenover de Leeuwarder Courant tekst en uitleg gegeven over de YouTuber, waarbij hij uitlegt dat de persoon in kwestie opdrachten krijgt van zijn volgers: "Dit keer was dat: bezorg een pizza tijdens een wedstrijd van FC Volendam", legt de directeur uit. "Hij heeft z'n aandacht gehad, maar wij zijn echt niet blij met figuren die over de rug van het voetbal willen scoren", voegt De Weijze daar aan toe. 

De YouTuber heeft een flinke boete ontvangen voor zijn 'ludieke stunt' en moet in totaal 2,450 euro betalen aan boetes. Op het illegaal betreden van een veld staat namelijk een boete van 2,000 euro en daarnaast is de desbetreffende persoon door FC Volendam ook aangemeld bij KNVB voor een extra boete van 450 euro en een mogelijk stadionverbod. Daarnaast moet de YouTuber uitkijken met het gebruiken van de gemaakte beelden. De rechten zijn namelijk in handen van ESPN: "Iedereen mag tijdens de wedstrijd beelden maken. Maar dan uitsluitend voor privégebruik", aldus De Weijze. "Het is aan ESPN of zij hier tegen gaan optreden, als deze persoon de beelden daadwerkelijk publiceert en eraan gaat verdienen."