Voetballers die evenals Onana geschorst werden voor dopingovertredingen

De UEFA schorste Ajax-doelman André Onana voor een jaar wegens het overtreden van de dopingreglementen. "Onbewust slikte hij Lasimac, een middel dat zijn vrouw eerder voorgeschreven kreeg', schreef Ajax destijds op de clubsite. Hoewel we bij doping in de sport meestal denken aan wielrennen, zijn er in het verleden al genoeg voetballers geweest die geschorst werden vanwege dopingovertredingen.

Edgar Davids

De Pitbull speelde voor Juventus en werd in maart 2001 positief getest op nandrolon. Laatstgenoemde is een verboden anabole steroïde. Volgens Edgar Davids kwam het door zijn oogdruppels. De FIFA was echter onverbiddelijk en de Oranje-international werd geschorst voor vier maanden.

Diego Maradona

In 1991 werd Diego Armando Maradona betrapt op het gebruik van cocaïne. Hiervoor kreeg hij een schorsing van vijftien maanden opgelegd. Drie jaar later testte de legende positief op maar liefst vijf verboden middelen. Hierna werd hij wederom voor vijftien maanden geschorst.

Sergio Ramos

Uit een publicatie van Der Spiegel uit Football Leaks-documenten bleek, dat Sergio Ramos in anderhalf jaar twee keer de dopingreglementen zou hebben overtreden. De verdediger weigerde in april van 2018 een dopingtest én werd hij na de Champions League-finale tegen Juventus in 2017 positief getest op het middel dexamethason. Echter leidde dat beide keren niet tot een straf voor de Spaans international. Dit, omdat de AEPSAD (het Spaanse antidopingagentschap) vijf maanden later aan Real Madrid liet weten dat er geen aanwijzingen waren dat Ramos de reglementen had overtreden.

Pep Guardiola

De huidig trainer van Manchester City werd in 2001 betrapt op nandrolon. Hetzelfde middel waar Edgar Davids ook op werd betrapt. Pep Guardiola zei dat vervuilde voedingssupplementen de reden waren. Echter, werd hij ondanks deze verklaring voor vier maanden geschorst. In 2007 werd hij vervolgens weer vrijgesproken voor het gebruik van doping.

Samir Nasri

In december 2016 ontstond er grote ophef omtrent de Fransman. Samir Nasri zou bij het omstreden bedrijf Drip Doctors namelijk een vitaminekuur hebben ondergaan. Een jaar later, werd hij na een onderzoek van de UEFA voor maar liefst een jaar geschorst, omdat hij de dopingregels zou hebben overtreden. "Ik was rond Kerstmis 2016 met mijn familie op vakantie in Los Angeles, toen ik ziek werd. Ik bleef maar op mijn kamer, moest overgeven en had enorme hoofdpijn. Een vriend wees me toen op die kliniek. Zeker, omdat ik twee dagen later terug zou keren naar Sevilla, ging ik daarnaartoe. Maar ik kende de dopingregels helemaal niet", zei Nasri na een jaar thuis te hebben gezeten tegenover L'Equipe.

Kolo Touré

Nadat hij dieetpillen van zijn vrouw had gebruikt, werd Kolo Touré in 2011 voor zes maanden geschorst. In deze pillen zit namelijk een middel dat op de dopinglijst staat. De Ivoriaan bekende overigens wel schuld.

Jaap Stam

Ook Nederlander Jaap Stam is ooit positief getest op het gebruik van doping. De mandekker kreeg in 2001 een schorsing van vier maanden opgelegd voor het gebruik van anabole steroïde nandrolon. De snoeiharde verdediger heeft echter altijd ontkend doping te hebben gebruikt.

Rio Ferdinand

Een opvallend verhaal in dit rijtje. In 2003 mistte Rio Ferdinand namelijk een dopingtest, waarna Manchester United besloot hem voor acht maanden te schorsen. Ferdinand zei de test te zijn vergeten, omdat hij aan het verhuizen was. Deze verklaring werd genegeerd door de club.

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl