Carlos Vicens en Heracles Almelo tóch niet met elkaar in zee

Carlos Vicens is niet de trainer van Heracles Almelo volgend seizoen. De 39-jarige assistent-trainer van Pep Guardiola zou 1 juli overkomen naar Almelo, maar er is in onderling overleg besloten om van de deal af te zien en een streep te zetten door de aanstelling.

Vicens kwam uit het portfolio van toenmalig technisch directeur Tim Gilissen. Begin mei werd bekend dat de assistent-trainer van Manchester City verkaste naar de Eredivisie, nadat er al eerder een akkoord was tussen trainer en club. Toen zag de wereld er echter een stuk rooskleuriger uit, want toen had de ploeg nog zicht op play-offs voor Europees voetbal. 

Door een stevige daling is Heracles Almelo minstens één seizoen deelnemer in de Keuken Kampioen Divisie. Nadat Wormuth werd ontslagen is er inmiddels ook afscheid genomen van Gilissen. Nico-Jan Hoogma is zijn opvolger en kreeg direct de casus rondom Vicens op zijn bord. Woensdag is besloten na onderling overleg om af te zien van de komst en blijft de Spanjaard assistent bij Manchester City.

Hoogma geeft tekst en uitleg over de afgeketste deal.  "Wij hebben uitvoerig met Carlos gesproken over de ontstane situatie na de degradatie van de club. Van beide kanten voelden we twijfels en twijfels kunnen we niet gebruiken. We moeten alles op alles zetten om Heracles Almelo te laten terugkeren naar de Eredivisie en daar hebben we alle focus voor nodig. Daarnaast kreeg Carlos de mogelijkheid om weer terug te keren naar Manchester City en dat willen wij hem niet ontnemen".