Sergio Ramos vertrekt bij Real Madrid

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is de kogel echt door de kerk. Sergio Ramos gaat Real Madrid na 16 jaar verlaten. De 35-jarige verdediger gaat zijn aflopende contract niet verlengen.

Afgelopen seizoen hebben Ramos en Real Madrid meerdere gesprekken gevoerd over een contractverlenging. Maar de twee partijen kwamen niet tot een akkoord. De verdediger zelf wilde graag voor twee jaar bij tekenen, terwijl de club niet verder wilde gaan dan één jaar. Er zou dan ook nog eens 10% van het salaris van Ramos af gaan. Nieuwe trainer Carlo Ancelotti gaf overigens ook aan graag door te willen met de aanvoerder.

Ramos is niet akkoord gegaan met de aanbieding en is over drie weken dus transfervrij. De volgende vraag is welke club hem op gaat pikken. Paris Saint-Germain en Chelsea zouden interesse hebben, maar er zou nog geen aanbieding zijn gedaan. Ramos heeft een seizoen vol blessures achter de rug, waardoor er mogelijk twijfels zijn over zijn fitheid. Een terugkeer naar Sevilla behoort wellicht ook tot de mogelijkheden voor de ervaren speler.

In 2005 werd Ramos door Real Madrid overgenomen van Sevilla. Sindsdien speelde hij 671 wedstrijden voor De Koninklijken. De verdediger won vier keer de Champions League en vijf keer het landskampioenschap met Real. Ramos werd deze zomer overigens niet geselecteerd voor het EK met Spanje.