Officieel: Vitesse-trainer verkast naar Duitsland

Thomas Letsch (54) maakt per direct de overstap naar VfL Bochum, dat maakt Vitesse donderdagavond bekend via de officiële kanalen. Het vertrek van de Duitser hing al langer in de lucht, maar nu is de kogel door de kerk en kan Letsch zich opmaken voor een nieuw avontuur in Duitsland. Vitesse kan beginnen met de zoektocht naar een nieuwe trainer. Vitesse ontvangt 500.000 euro voor de overname van de trainer.

Letsch, die bij Vitesse nog een contract had tot de zomer van 2023, heeft Vitesse kort geleden op de hoogte gesteld van zijn beslissing. "Thomas heeft enkele dagen geleden aangegeven dat hij zijn contract bij Vitesse respecteert, maar dat hij graag de kans wilde aangrijpen om voor de eerste keer in zijn carrière in de Bundesliga aan de slag te gaan", vertelt technisch directeur Benjamin Schmedes in het persbericht. De directeur schrijft hem nog mooie woorden toe: "Hij heeft geschiedenis geschreven voor de club, met name in Europa. Thomas vertrekt bij ons door de voordeur."

Ook Letsch kijkt met een warm gevoel terug op zijn tijd in Arnhem. "Ik heb van elk moment genoten, van het begin tot het eind", vertelt de trainer. Vitesse schrijft in het persbericht dat er inmiddels word gekeken naar de invulling van de nieuwe technische staff. Joseph Oosting, trainer van RKC Waalwijk, zou de belangrijkste kandidaat zijn om het roer over te nemen in Arnhem. Naast Oosting worden ook Phillip Cocu, Edward Sturing en Dick Schreuder genoemd.