Fabrizio Romano: 'Ajax heeft Bassey bijna binnen, transfersom bekend'

Volgens de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano heeft Ajax de opvolger van Lisandro Martínez zo goed als binnen. Rangers-verdediger Calvin Bassey ondergaat volgens Romano spoedig een medische keuring in Amsterdam en tekent vervolgens een contract.

De Amsterdammers moeten 22 miljoen euro gaan overmaken naar Glasgow. De vraagprijs van Rangers FC werd eerder vastgesteld op 25 miljoen euro, maar daar heeft de directie dus wat van af kunnen onderhandelen. Het bedrag komt niet in de buurt van de som die Ajax voor de naar Manchester United vertrekkende Martínez ontvangt: 54 miljoen euro plus 10 miljoen euro aan eventuele bonussen.

Bassey speelt sinds 2020 voor de Rangers en groeide afgelopen seizoen uit tot een vaste waarde in de basisopstelling van Giovanni van Bronckhorst. De Nigeriaan maakte indruk in de succesvolle Europa League-campagne van de Schotse club. In de knock-out fase mistte Bassey geen enkele minuut. In de finale verloren de mannen van Van Bronckhorst uiteindelijk met penalty's van Eintracht Frankfurt.