Voorbeschouwing Vitesse-Feyenoord: vermoedelijke opstellingen, vorm en verwachtingen

Vitesse en Feyenoord staan zondagmiddag om 16:45 uur tegenover elkaar in de Gelredome. Beide ploegen kwamen donderdag nog in actie voor de Conference League tegen Stade Rennes en Slavia Praag. Feyenoord won thuis met 2-1 van Slavia en Vitesse ging onderuit tegen Rennes. 

Vorm

Feyenoord heeft in de eredivisie één wedstrijd minder dan de andere ploegen bovenin de ranglijst, maar staat toch in de top-drie van de Eredivisie. Na zes wedstrijden heeft de ploeg van Arne Slot al vijftien punten behaald. De grootste overwinning was in het Philips Stadion tegen PSV: 0-4. In de Conference League staat Feyenoord na twee wedstrijden bovenaan in de poule met vier punten.

Feyenoord won met 0-4 van PSV...

De Arnhemmers staan in de Eredivisie op de negende plaats na zeven wedstrijden. De ploeg van Letsch heeft drie wedstrijden gewonnen, één keer gelijk en drie keer verloren.

Verwachtingen

De verwachting is op basis van de ranglijst en het vertoonde spel in de laatste duels dat Feyenoord de favoriet is. De Rotterdammers lijken ook het dubbele programma makkelijker aan te kunnen qua fitheid. Na het Conference League-duel met Maccabi Haifa werd PSV met 0-4 verslagen. Vitesse verloor drie dagen na hun eerste Conference League-duel met 1-4 van FC Twente...

Vermoedelijke opstellingen

Bij Feyenoord is Marcus Pedersen weer fit, dus staat hij vermoedelijk ook tegen Vitesse weer op de rechtsbackpositie. Lutsharel Geertruida verving de Noor tegen NEC op rechtsback. Verder zal de Feyenoord-opstelling vermoedelijk geen andere wijzigingen aanbrengen.

Bij Vitesse is Oussama Tannane buiten de selectie gelaten door een gebrek aan focus, hij zal er zondag niet bij zijn. Verder zijn bij de Arnhemmers vermoedelijk ook geen verdere wijzigingen.

Feyenoord-doelman vertrekt