Ex-internationals keren terug bij AZ

Ex-internationals Ron Vlaar en Khalid Boulahrouz keren terug op het veld bij AZ. De twee verdedigers gaan aan de slag bij de jeugdopleiding van de club uit Alkmaar. Boulahrouz gaat aan de slag bij de Onder-18 en ook Vlaar gaat ervaring opdoen bij de jeugd.

Dat Boulahrouz definitief gaat werken in de jeugdopleiding van AZ is geen verrassing. Eind april liet hij zelf weten mee te lopen binnen de jeugdopleiding om er op die manier achter te komen of het trainersvak iets is waar hij verder mee wil. Deze proeftijd is hem zeer goed bevallen, zo laat hij aan Voetbal International weten: "De tijd gaat snel dus dat geeft wel aan dat ik het leuk vind." In september start Boulahrouz met de trainerscursus.

Boulahrouz

Boulahrouz is een ervaringsdeskundige als het gaat over de jeugdopleiding van AZ. Hij heeft tot en met 2001 in de jeugd gespeeld van AZ om vervolgens de overstap te maken naar RKC Waalwijk. De ex-international was destijds al erg te spreken over de jeugdopleiding van AZ en mede daardoor is het gevoel goed als hij op het veld staat.  "Ik heb een heel positief gevoel overgehouden aan de manier waarop hier opgeleid wordt. Dat zie je terug in de resultaten. Als jet het vergelijkt met mijn tijd hebben ze een hele grote sprong gemaakt."

Ron Vlaar stapt ook weer het veld op. Nadat hij in februari per direct stopte met zijn rol als actieve voetballer bij AZ gaat hij nu stage lopen bij een jeugdelftal van AZ. Welk elftal dit wordt is nader te bepalen.

 Ron Vlaar en Khalid Boulahrouz  keren terug bij az