Svensson terug bij AZ, Stengs twijfelgeval tegen Feyenoord

Bij AZ is Jonas Svensson teruggekeerd binnen de selectie. De rechtsachter lang er door blessureleed al maanden uit en moest januari en februari voor zich voorbij laten gaan. Svensson keert zondag mogelijk gelijk terug. Mogelijk is Calvin Stengs dan ook weer teruggekeerd.

Stengs moest de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo (1-4) missen. De rechtsbuiten kampte met ziekteverschijnselen. Trainer Pascal Jansen weet nog niet of hij zondag weer over Stengs kan beschikken. "Calvin had net nog een hersteltraining en we weten nog niet of hij zaterdag weer in groepsverband mee kan trainen. We zijn in ieder geval blij dat hij gewoon weer op het veld staat, dat is sowieso positief."

Vorige week zag AZ ook al Dani de Wit terugkeren van een blessure. Met Svensson er ook weer bij, beschikt het over een nagenoeg fitte selectie. "Dat is alleen maar mooi. Hoe meer spelers we tot onze beschikking hebben, hoe beter."

Eerder dit seizoen won AZ op bezoek bij Feyenoord met 2-3. "Wij speelden in Rotterdam een goede partij. We waren goed aan de bal, hadden de zaken verdedigend ook voor elkaar en maakten op de juiste momenten de goals. Het zou fantastisch zijn als we dit zondag kunnen herhalen", aldus Jansen.