Koeman zelfverzekerd: "Dankzij mij heeft deze club toekomst"

Alles wees erop dat Ronald Koeman vorig seizoen zou vertrekken bij FC Barcelona, nadat de Catalaanse grootmacht de landstitel misliep en weinig succes in Europa boekte. De 58-jarige oefenmeester is ondanks alles nog altijd trainer van de Catalanen.

Voorzitter Joan Laporta zocht drie maanden geleden een vervanger voor Koeman. Laporta slaagde er niet in om binnen vijftien dagen een nieuwe trainer te vinden en dus mocht Koeman aanblijven.  

"Ik vind dat je altijd duidelijkheid moet scheppen", vertelt Koeman tegenover de NOS. "Wanneer je als club een beetje de boel laat waaien en niet duidelijk bent over de toekomst van een trainer, dan krijg je speculaties. En als jij degene bent die de trainer is, dan is dat niet leuk."

'Dat kan best binnenskamers'

De relatie tussen de trainer en voorzitter lijkt inmiddels beter te zijn, maar is nog niet opperbest. "Afgelopen week was er ook weer iets in de media, waarvan ik vind dat dat niet kan. Daarmee suggereer je weer dat de trainer niet de volledige macht heeft".

Laporta ging namelijk op de stoel van Koeman zitten. "Hij zei iets te veel. Dat kan best binnenskamers. Ik vind het juist prettig als een president is begaan en ook vragen stelt. Alleen moet dat niet in de pers komen, dat was het probleem".

Contractverlenging

"Ik sta open om te blijven. Ik heb het puur naar mijn zin. Dankzij mij heeft deze club toekomst", stelt een zelfverzekerde Koeman, die in gesprek is over een contractverlenging. "Het ene moment is het niets, het volgende moment kan het weer alles zijn".

Ronald Koeman FC Barcelona Joan Laporta

Feyenoord-doelman vertrekt