Koke haalt uit naar Van der Vaart: "Foto van Iniesta, met hem ernaast"

Koke is niet te spreken over Rafael van der Vaart, die zich onlangs kritisch uitliet over Spanje. De middenvelder van Atlético Madrid verwijst naar de WK-finale van 2010, waarin de voormalig profvoetballer als invaller binnen de lijnen kwam. 

Spanje presteert vooralsnog moeizaam op het EK. De ploeg van bondscoach Luis Enrique speelde tot dusverre twee keer gelijk. Na de remise tegen Polen was Spanje virtueel de tegenstander van Oranje in de achtste finales.

"Laten we het hopen", vertelde Van der Vaart tijdens de nabeschouwing van de NOS. "Fluitend door, echt. Ik vind het een verschrikking: Spanje, jezus... Er zit eigenlijk niks in", aldus de 38-jarige analist.

'Momentje van glorie'

Die kritiek is ook in Spanje aangekomen. "Hij wil zijn momentje van glorie en die heeft hij ook gekregen", vertelt Koke aan El Partidazo de COPE. "We zullen het in ons achterhoofd houden, ter motivatie".

"Ook voor het geval dat we later in het toernooi tegen Nederland gaan spelen. Stel dat we dan van hen verliezen: dat kan, dat is voetbal. Onlangs speelden we al gelijk tegen hen", waarmee de 29-jarige middenvelder doelt op het oefenduel in november 2020.

WK-finale

Koke gaat ook nog in op de WK-finale van 2010 in Johannesburg. "We hebben Sergio Busquets in de ploeg. Hij won ooit een WK-finale van Nederland. En we hebben hier op het trainingscomplex een foto van Andrés Iniesta, met Van der Vaart ernaast..."

Spanje neemt het woensdag op tegen Slowakije. Bij een overwinning plaatst La Roja zich rechtstreeks voor de achtste finales, bij een gelijkspel gaat het door als beste nummer drie en bij een nederlaag is het EK voorbij.

Koke Rafael van der Vaart kritiek Spanje EK Euro 2020 WK-finale 2010