Olympische Spelen 2020: Dit zijn de selecties uit groep D + speelschema

Nu het EK en ook de Copa América zijn gespeeld, missen we het non-stop kijken naar voetbal toch best wel. Gelukkig is daar nog de Gold Cup en staan de Olympische Spelen in Tokio voor de deur. Om alvast vooruit te blikken op het voetbal zijn dit de selecties uit groep D.

Tijdens het voetbal op de Olympische Spelen moeten selecties voornamelijk bestaan uit spelers die geboren zijn ná 1 januari 1997. Elk land mag drie zogenoemde dispensatiespelers selecteren, die ouder zijn dan 23 jaar.

Olympische Spelen 2020: Dit zijn de selecties uit groep D + speelschema

Olympisch team Brazilië

De Olympische selectie van Brazilië kent een hoop talent. Vooral in de aanval is Brazilië voorzien van veel kwaliteit. Zo zien we daar Reinier (Borussia Dortmund), Gabriel Martinelli (Arsenal), Paulinho (Leverkusen), Richarlison (Everton) en natuurlijk Antony van Ajax.

Olympisch team Duitsland

Aan de kant van Duitsland staan ook een aantal goede voetballers. Zo mogen Jordan Torunarigha (Hertha), Benjamin Henrichs (RB Leipzig), Maximilian Arnold (Wolfsburg), Arne Maier (Hertha) en Ragnar Ache (Eintracht Frankfurt) mee naar de Olympische Spelen in Tokio.

Olympisch team Ivoorkust

Ivoorkust kent een aantal spelers van grote Europese topclubs. Zo zijn daar Eric Bailly (Manchester United), Idrissa Doumbia (Sporting CP), Franck Kessié (AC Milan) en Amad Diallo (Manchester United).

Olympisch team Saudi-Arabië

Bij Saudi-Arabië zijn enkel spelers uit eigen land opgenomen in het Olympische team. Daardoor zijn er weinig bekende namen te zien. Salem Al-Dawsari (Al-Hilal) is met een marktwaarde van 3.2 miljoen de ‘waardevolste’ speler.

Speelschema groep D Olympische Spelen

Olympische Spelen 2020: Dit zijn de selecties uit groep D + speelschema