John Stegeman door het stof na veroorzaken ongeluk met drank op

John Stegeman gaat door het stof bij PEC Zwolle na het veroorzaken van een auto-ongeluk met alcohol op. De trainer raakte in opspraak en maandag heeft hij aan het voltallige personeel en de spelersgroep van de Zwollenaren excuses gemaakt.

"John heeft vanmiddag aan het voltallige personeel zijn achteraf toch indrukwekkende verhaal gehouden, hoezeer het hem spijt en hoe hij aangedaan is door wat hij uiteindelijk wel zelf veroorzaakt heeft", begint voorzitter Adriaan Visser tegenover RTV Oost. "Hetzelfde hebben we gedaan met de spelersgroep. Dat is ook onderdeel van zijn straf, dat hij rekenschap en verantwoording aflegt aan de mensen waar hij dagdagelijks mee werkt en leiding aan geeft."

Excuses maken tegenover 350 sponsoren
De gifbeker is daarmee nog niet leeg voor de oefenmeester. "We hebben vanavond een sponsoravond, waar John zijn selectie gaat presenteren. We vinden dat hij daar ook aan de meer dan 350 sponsoren moet uitleggen hoe hij zichzelf en de club in zo'n ingewikkeld parket heeft gebracht. Dat wilde hij zelf en wij vonden ook dat hij dat moet doen", zegt Visser.

Lantaarnpaal en een boom
Donderdagavond reed Stegeman tegen een lantaarnpaal en een boom met zijn auto. Na onderzoek van de politie bleek dat de trainer drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. PEC Zwolle heeft Stegeman ook nog een boete gegeven. Zelf noemt hij het 'een ontzettend domme actie'. Zijn rijbewijs is ingevorderd.