'PSV wil zich na eerder succes richten op nieuwe talentenpool'

PSV wil naar aanleiding van eerder succes opnieuw starten met een talentenpool voor de grootste talenten uit de jeugdopleiding van de Eindhovenaren. De grootste talenten moeten vanuit de jeugd doorstromen naar het eerste elftal, volgens het Eindhovens Dagblad.

PSV wil een tot dusver onbekend bedrag in het nieuwe 'beloftenklasje' investeren. Deze groep moet bestaan uit nationale en internationale spelers waar de club een mooie toekomst in ziet. Dit geld moet beschikbaar komen uit het nieuw op te richten tweede partnerfonds. De club verwacht dat zij een deel van dat bedrag uit dat fonds, in totaal dertig miljoen euro, kunnen investeren.

De huidige nummer twee van de Eredivisie had in het verleden al succes met het opleiden én verkopen van Donyell Malen en Pablo Rosario. De aanvaller en de middenvelder leverde een hoop miljoenen op voor de Eindhovenaren. Op dit moment ziet PSV in Noni Madueke een groeibriljant. De Engelse vleugelaanvaller maakt indruk bij het eerste elftal en lijkt voor een fors bedrag te gaan vertrekken. Al deze spelers kregen extra aandacht in de jeugdafdeling en dat had uiteindelijk een positief effect. Door het opstarten van een nieuwe 'talentenpool' wilde club dit herhalen, stelt het ED.

Naar verwachting worden in het voorjaar de details bekendgemaakt over het tweede partnerfonds. Het is al wél bekend dat de Eindhovenaren een bedrag van dertig miljoen euro tot hun beschikking krijgen, maar dit bedrag kan niet in zijn geheel gebruikt worden voor nieuwe spelers van de A-selectie.

Feyenoord-doelman vertrekt