De vijf laatste kampioenswedstrijden van Ajax

Ajax neemt het tijdens speelronde 33 in eigenhuis op tegen sc Heerenveen. De Amsterdammers kunnen zich, na een overwinning, kronen tot landskampioen. Een mooi moment om een kijkje te nemen naar de afgelopen vijf kampioenswedstrijden van de Amsterdamse club.

2020/2021 - FC Emmen

Vorig seizoen kon Ajax tijdens de 31e speelronde kampioen worden. De tegenstander van de Amsterdammers was FC Emmen. Het verschil met de tweede plek, PSV, was voor speelronde 31 twaalf punten. Door doelpunten van Jurriën Timber, Sébastien Haller, Devyne Rensch en Davy Klaassen stelde Ajax met een 4-0 overwinning de titel veilig, met als kers op de taart: het 2-2 gelijkspel van PSV tegen sc Heerenveen tijdens dezelfde speelronde.

2018/2019 - De Graafschap

Ajax moest tijdens het seizoen 2018/2019 een lange tijd in de achtervolging op PSV, maar door het gewonnen onderlinge duel van de Amsterdammers en het gelijkspel van de Eindhovenaren tegen Vitesse stonden de twee ploegen op hetzelfde aantal punten. Ajax had echter een veel beter doelsaldo, +81 tegen +71, waardoor de Amsterdamse club bovenaan stond. Op speeldag 32 was Ajax officieus kampioen, door een overwinning op FC Utrecht en het verliespartij van PSV tegen AZ. Tijdens de laatste speelronde speelde Ajax tegen De Graafschap. Het duel eindigde in een 1-4 overwinning van De Godenzonen, waardoor de 33e landstitel officieel gevierd kon worden.

2013/2014 - Heracles Almelo

In het seizoen 2013/2014 was Feyenoord de grootste concurrent van Ajax, die haar vierde landstitel op rij kon opeisen. Voor speelronde 33 was het puntenverschil zes tussen de twee ploegen. Ajax had genoeg aan één gelijkspel in de laatste twee wedstrijden. Tijdens de één na laatste speelronde was Heracles Almelo de tegenstander van Ajax. Lasse Schöne maakte na dertien minuten al de 0-1, maar door de gelijkmaker van Simmon Cziommer in de 22e minuut eindigde de wedstrijd in 1-1. De ploeg van voormalig trainer Frank de Boer kroonde zich hierdoor als landskampioen.

2012/2013 - Willem II

Het was een chaotisch seizoen voor Ajax. Niet op, maar buiten het veld waren er in het bestuur van de Amsterdammers de enige opstootjes. Dit nam echter niet weg dat Ajax goed presteerde op het veld. Op 5 mei, tijdens het voorlaatste competitieduel, stelde de ploeg van De Boer de titel veilig. Er werd met 5-0 gewonnen van Willem II door doelpunten van Kolbeinn Sigthorsson, Christian Eriksen, Viktor Fischer, Siem de Jong en Danny Hoesen.

2011/2012 - VVV Venlo

In het seizoen 2011/2012 speelden de mannen van De Boer een goed seizoen. Na een overwinning op PSV tijdens speelronde 27 hadden de Amsterdammers goede hoop op de titel, maar stonden zij nog wel één punt achter AZ. Ajax won de laatste zeven duels van het seizoen, waar de Alkmaarders twee wedstrijden hadden verloren en er drie gelijkspeelde. Tegen VVV kon Ajax tijdens de voorlaatste speelronde het landskampioenschap veilig stellen. Na een 2-0 overwinning door twee doelpunten van Siem de Jong werd er groots feest gevierd in Amsterdam.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘AZ - Ajax’

Supportersgroepen Ajax: "Gewoon feest vieren in Amsterdam!"

Ajax kan mogelijk kampioenschap niet vieren op het Museumplein: "Tekort aan beveiliging"

Samenvatting: AZ - Ajax

Blind schuldbewust na tegengoal: "Ik moet hem blokken of erbij zitten"

Ten Hag kan leven met gelijkspel tegen AZ: "Het stuur hadden én hebben we in handen"

Ajax op Rapport: Brobbey maakt indruk, Haller valt door de mand

VIDEO GOAL: AZ - Ajax 2-1 (Håkon Evjen)

VIDEO GOAL: AZ - Ajax 1-1 (Vangelis Pavlidis)

Ajax-supporters eisen wissel van dissonant: "Heel nutteloos in dit systeem"

VIDEO GOAL: AZ - Ajax 0-1 (Brian Brobbey)