Petrović stomverbaasd na ontslag bij Irak: "Ze hebben mij niets verteld"

Željko Petrović is niet langer bondscoach van Irak. De Montenegrijnse oefenmeester is woensdag ontslagen door de Irakese voetbalbond. Petrović las het desbetreffende nieuws opvallend genoeg op internet. 

"Ze hebben mij niets verteld", vertelt Petrović aan De Telegraaf. De 56-jarige trainer kreeg het nieuws te horen toen hij uit het vliegtuig stapte na de uitwedstrijd tegen Libanon. Nota bene de tweede man van de voetbalbond van Irak zat aan boord. "Ook hij heeft niets tegen mij gezegd. Het lijkt me dat je eerst de betrokkene in kennis stelt als je iemand de deur wil wijzen".

Petrović is niet ontevreden over zijn prestaties. "We hebben het sportief niet slecht gedaan. Uit verloren we met 1-0 van Iran. Vier basisspelers ontbraken door corona. In Libanon waren er acht spelers niet bij. De tweede man vertelde me dat ze over het voetbal heel tevreden waren". 

Petrović nam in november het stokje over van Dick Advocaat, die destijds liet weten niet verder te willen als bondscoach van Irak. Een 'lokale coach' zal de opvolger worden van Petrović, zo heeft de Irakese bond in een tweet laten weten.

Feyenoord-doelman vertrekt