The Telegraph: Terugkoopclausule Angelino geen twaalf maar zes miljoen euro

Mocht Manchester City inderdaad besluiten om Angelino terug te halen naar Engeland, dan houdt PSV amper geld over aan de transfer. De hoogte van de terugkoopclausule is zes miljoen euro, en niet de twaalf miljoen euro die eerder werd gemeld. Dat maakt The Telegraph maandagavond bekend. 

Eerder op de dag schreef de Engelse krant dat de kampioen van de Premier League Angelino terug wil kopen van de Eindhovenaren. Vorige zomer werd de 21-jarige Spaanse linksback door PSV voor 5.5 miljoen euro overgenomen van The Citizens, die dus wel een terugkoopclausule bedongen. Nederlandse media schreven dat het daarbij ging om een bedrag van twaalf miljoen euro. 

City-trainer Pep Guardiola zou in Angelino een goede stand-in zien van Benjamin Mendy, die het afgelopen seizoen vaak kampte met blessures. Zijn vervangers waren Oleksandr Zinchenko en Fabian Delph, maar zij komen beter uit de verf als middenvelder. Ook Arsenal en Paris Saint-Germain zouden interesse hebben in Angelino, maar Manchester City krijgt met de terugkoopclausule voorrang.