Ajax-talent Jensen wordt ongeduldig: "Dan gaat het de verkeerde kant op"

Ajax-talent Victor Jensen heeft aangegeven moeite te hebben met zijn situatie bij Ajax. De inmiddels 21-jarige Deen wil meer spelen op het hoogste niveau, zo heeft hij gezegd in gesprek met het Deense Tipsbladet.

Jensen kwam in 2017 naar Ajax en stond toen bekend als een van de grootste talenten van Denemarken. De jongeling, die overkwam van FC Kopenhagen, werd vorig seizoen in de tweede helft van het jaar verhuurd aan Nordsjaelland. Daar kreeg hij wel speeltijd in het eerste elftal. In Ajax 1 mocht Jensen tot nog toe maar twee keer in actie komen, waarvan één invalbeurt dit seizoen. Voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie speelde hij zeven keer.

"Ik wil vaker spelen"

"Het is om meerdere redenen een lastige situatie", zegt de middenvelder. "Er zijn al twee maanden bijna geen blessures geweest en het team wint vrijwel alles. Bovendien zijn er veel getalenteerde spelers. Ik sta dus een beetje achteraan in de rij en dat is niet wat ik wil. Ik wil vaker spelen. Ik doe wat ik kan en train goed, maar het is gewoon lastig. Het is nu afwachten wat er gaat gebeuren. Misschien komt er een verandering."

Jensen heeft zelfs aangegeven dat hij liever bij Jong Ajax speelt, dan dat hij steeds op de bank bij het eerste zit en geen minuten krijgt. "Dan zou het echt de verkeerde kant op gaan. Op deze manier kan ik me dan nog verder ontwikkelen. Ik train iedere dag met goede spelers en leer veel, maar gezien mijn leeftijd wil ik meer."