Mike Verweij: "Er gaat een gerucht dat Ajax al geboden zou hebben"

Ajax-watcher Mike Verweij denkt dat de kans groot is dat Ajax in de zomer spelers op huurbasis gaat overnemen. Dit wegens de financiële gevolgen van de coronacrisis, zo ook in Amsterdam.

Spelers huren

Hoewel Ajax nooit echt veel spelers op huurbasis naar Amsterdam laat komen, moeten we er volgens Verweij deze zomer rekening mee houden dat dat wel gaat gebeuren: "Ajax is normaal niet van het huren, maar gezien de financiële situatie zou het nu wel kunnen. Davinson Sánchez komt misschien in beeld, maar dat zou raar zijn als je ziet hoe Timber nu speelt. Aan de andere kant: iedere jonge speler krijgt een terugslag. Dan is het goed Sánchez erbij te houden", aldus de journalist van De Telegraaf in de podcast Kick-off. "

Mogelijke transfers

Ook bespreekt Verweij in deze podcast andere transfers voor aankomende zomer bij Ajax. Zo werd Kamaldeen Sulemana eerder al in verband gebracht met de Amsterdammers: "Daar zou serieus werk van gemaakt kunnen worden. Er gaat een gerucht dat Ajax al geboden zou hebben. Een bedrag van ongeveer tien miljoen euro. Maar er moet eerst verkocht worden."

Tot slot gaat de voetbaljournalist nog op mogelijke uitgaande transfers bij de Ajacieden: "De interesse van Leeds schijnt serieuzer te zijn dan iedereen aannam. Internazionale schijnt ook in de markt te zijn."