Blind reageert vol ongeloof op vertrek Overmars: "Je voelt met hem mee en dat raakt je"

Daley Blind was compleet verrast door het vertrek van directeur spelersbeleid Marc Overmars. De twee hebben altijd contact gehouden, ook toen de verdediger vertrok naar Manchester United. Het vertrek van Overmars werd zondagavond naar buiten gebracht, nadat hij over een langere periode grensoverschrijdende berichten stuurde naar vrouwelijke collega's.

In 2014 vertrok Blind naar de Premier League. De 48-jarige ex-vleugelspeler verkocht hem destijds aan Manchester United. Vier jaar later haalde diezelfde Overmars de verdediger weer terug naar Ajax. "In de tijd dat ik niet bij Ajax speelde, hebben we vaak contact gehouden. Dat deed hij met meer spelers", vertelde Blind aan Voetbal International.

"Je kan ook niet ontkennen dat hij het geweldig gedaan heeft bij Ajax", vervolgt de Ajacied, die naar eigen zeggen 'vol ongeloof' is. "Los van alles wat er is gebeurd, is Marc een fantastische technisch directeur geweest voor Ajax. De beste van de laatste jaren. Hoe hij het samen met Edwin van der Sar heeft neergezet. Maar dat staat los van alles wat er is gebeurd".

Blind wil echter wél benadrukken dat zijn gedachten op de eerste plaats uitgaan naar de vrouwelijke slachtoffers. "Dat is het eerste, maar ik heb ook natuurlijk een band met Marc. En dan voel je ook met hem mee en dat raakt je. Dat is het ongeloof wat erbij komt kijken".

Feyenoord-doelman vertrekt