Van der Vaart mogelijk aan de slag als assistent-trainer: 'Zou fantastisch zijn'

Voormalig Oranje-international Rafael van der Vaart gaat mogelijk aan de slag bij Esbjerg. Van der Vaart praat momenteel met de clubleiding over een functie als assistent-trainer. De Nederlander zou uitgenodigd zijn om de relatie tussen Peter Hyballa en de spelersgroep te verbeteren.

Rafael van der Vaart

Hybala gaat in een interview met de Deense krant Jydske Vestkysten in op de mogelijke samenwerking met Van der Vaart: "Het zou fantastisch zijn om met hem samen te werken. Of het nu als assistent op het veld moet of als teammanager buiten het veld, of misschien zelfs een combinatie, we zullen kijken wat er mogelijk is", vertelt Hyballa aan de krant. De oefenmeester liet overigens weten dat hij nog geen contact heeft gehad met de Nederlander, maar 'zeker openstaat' voor een samenwerking.

Peter Hyballa onder vuur

De voormalig trainer van NEC ligt hevig onder vuur in Denemarken, omdat verschillende (ex-) spelers uit de school zijn geklapt over de oefenmeester. Zo kreeg de trainer afgelopen donderdag een brief van 21 van zijn spelers met daarin een motie van wantrouwen. De spelers beschreven hier onder andere voorbeelden van bedreidingen met ontslag, seksistische en vernederende opmerkingen. Deze spelers eisen dan ook dat het bestuur Hybala de laan uit stuurt.

"We hebben het niet over een samenwerking gehad, maar hij schreef me toen ik tekende bij Esbjerg", gaat Hyballa verder. "Daarna heb ik hem nog een keer hier op het sportcomplex gesproken. Hij is een wereldster die veel weet van voetbal, en we zouden hem goed kunnen gebruiken. Hij weet ook wat het betekent om profvoetballer te zijn en wat daarvoor nodig is. Tegelijkertijd kan hij me misschien iets uitleggen over Denemarken en de Denen", aldus de trainer.