Eredivisie-revelatie droomt van stap hogerop: "De top van Nederland lijkt me heel leuk"

Joey Veerman droomt ervan om aan de slag te gaan bij een topclub in de Eredivisie. Dat laat de middenvelder van SC Heerenveen weten aan ESPN

"Ik zou graag voor de prijzen spelen", vertelt Veerman in gesprek met analist Kees Kwakman. "De top van Nederland lijkt me heel leuk. En terechtkomen in het Spaanse voetbal, dat is ook wel een droom". 

Interesse uit Rotterdam

Feyenoord toonde vorig jaar veel interesse in Veerman, maar een transfer bleef uit. "Of ik teleurgesteld zou zijn als ik deze zomer bij Heerenveen moet blijven? Dat ligt eraan. Als er clubs komen die ik echt zie zitten en het ketst af op de vraagprijs van Heerenveen, dan zou ik wel teleurgesteld zijn". 

"Ik wil het graag proberen", antwoordt Veerman op de vraag of hij zich klaar voelt voor een stap hogerop. "Ik zou graag bij de topclubs in de Eredivisie spelen. We wachten het af. Het kan zomaar dat ik volgend seizoen nog steeds bij Heerenveen speel". 

Andere positie 

De 22-jarige middenvelder speelde dit seizoen 23 competitiewedstrijden, waarin hij vijf doelpunten maakte en zeven assists gaf. De Volendammer voelt zich het beste in de rol als controlerende middenvelder, terwijl Heerenveen-trainer Johnny Jansen hem juist gebruikt in een vrije rol aan de linkerkant.