Ten Hag over Ajax-aanwinst: "Hij moet gaan integreren binnen Ajax"

Erik ten Hag heeft hoge verwachtingen van Mohamed Daramy. Het 19-jarige talent kwam over van FC Kopenhagen. De trainer van de Amsterdammers vraagt om geduld van de supporters, want de aanvaller moet nog even wennen in de hoofdstad.

"Ik ken zijn kwaliteiten vanuit Kopenhagen, maar hij moet gaan integreren binnen Ajax", begint Ten Hag voor de camera van ESPN. "Ik heb hem nog niet op het trainingsveld gehad. De eerste keer dat we hem gaan meemaken op het trainingsveld, is twee dagen voor de volgende competitiewedstrijd. Daarom zei ik al: hij heeft de tijd nodig om te wennen. Aan zijn medespelers en onze manier van spelen. Maar dat hij talent heeft, dat is duidelijk".

Daramy wordt in zijn thuisland gezien als groot talent. Van die titel is Ten Hag ook op de hoogte. "Hij heeft veel indruk gemaakt bij Kopenhagen. Een rechtsbenige speler op links, die ook aan de rechterkant kan spelen. Hij heeft veel snelheid en goed overzicht in de eindfase. Hij wil groeien, als mens en als speler. We kijken ernaar uit om die samenwerking aan te gaan".

Feyenoord-doelman vertrekt