Deze trainers zijn dit seizoen ontslagen in de Eredivisie

Het ontslag van Fred Grim bij Willem II betekent alweer de derde trainer die het einde van het seizoen niet heeft gehaald in de eredivisie. Mede door een periode van tien op één volgende verloren duels is Grim ontslagen uit Tilburg. Maar hoe zit het met de andere trainers?

Art Langeler

Van 2010 tot en met 2013 was Langeler ook trainer van PEC. De trainer promoveerde toen met zijn ploeg, door in het seizoen 2011/2012 kampioen te worden in de Eerste Divisie. Het seizoen later hield Langeler PEC in de Eredivisie doordat de club elfde werd. Dit seizoen ging het mis met de oud-speler van De Graafschap. Na zes duels pakte PEC pas het eerste punt door 1-1 te spelen tegen Sparta. De eerste overwinning kwam tegen Heracles in speelronde 10. PEC won toen met 1-0 door een penalty. Twee duels na de overwinning op Heracles werd Langeler op straat gezet. Het 1-2 verlies tegen SC Cambuur in november betekende de doorslag. De ploeg stond op dat moment laatste met slechts vier punten.

Sinds de trainerswissel is de weg omhoog ingezet bij PEC. Dick Schreuder nam het stokje over en won vier duels in dertien wedstrijden. De Zwollenaren staan momenteel op een zestiende plek.

Johnny Jansen

Sinds 2019 was Jansen trainer van sc Heerenveen. In zijn eerste seizoen werd de competitie niet afgemaakt door de coronacrisis, de club stond toen tiende. De tweede campagne van Jansen begon sterk, met vijf overwinningen uit zeven duels. Daarna ging het bergafwaarts. De ploeg won in de competitie nog maar vier keer, maar haalde in de KNVB Beker de halve finale. In het huidige seizoen ging het mis voor de oefenmeester. Na vier opeenvolgende verloren duels in de competitie en beker stond Jansen op straat. Na de 0-1 verloren partij tegen PEC in januari, die op dat moment laatste stonden, mocht Jansen zijn koffers pakken.

Inmiddels is Jansen zijn assistent Ole Tobiasen aangesteld als interim-trainer. Dit loopt evenmin vlekkeloos. Vijf duels na het ontslag van Jansen pakte sc Heerenveen pas het eerste punt sinds de trainerswissel door 0-0 te spelen tegen Sparta. De Friezen staan momenteel dertiende, zes punten slechts boven de degradatiestreep.

Fred Grim

Aan het begin van dit seizoen tekende Grim een contract bij Willem II tot medio 2024. Na de zevende speelronde stond Willem II nog op de derde plek, na vijf overwinningen, één gelijkspel en een verliespartij. Sindsdien is het allemaal ingestort bij de Tilburgers. Er werd nog maar één keer gewonnen en veertien keer verloren. In de winter waren er al geruchten dat de oud-trainer van onder meer RKC, Almere City en het Nederlands Elftal ontslagen zou worden, maar mocht toen nog blijven. Na een teleurstellende 0-0 tegen sc Heerenveen besloot Willem II de trainer te ontslaan. De club staat na 25 speelrondes vijftiende, twee punten boven de streep.

Overigens moest niet alleen Grim zijn koffers pakken. Ook technisch directeur Joris Mathijsen werd na zes jaar ontslagen bij Willem II. De vervanger van Grim is nog niet bekend.