Grapperhaus hekelt kampioensfeest Ajax: "Onbegrijpelijk dat mensen dit doen"

Er komen binnenkort geen nieuwe coronaversoepelingen. Dat stelt Ferd Grapperhaus, die het kampioensfeest van Ajax 'onverstandig en verkeerd' vindt. Afgelopen zondag verzamelden 12.000 supporters zich bij het parkeerdek van de Johan Cruijff Arena.

De politie greep niet in. Grapperhaus kan zich daar wel in vinden. "Het dreigde op een gegeven moment gewelddadig te worden en uit de hand te lopen", laat de demissionair minister van Justitie en Veiligheid weten aan De Telegraaf.

"Dat kunnen we al helemaal niet hebben", vervolgt Grapperhaus. "Dat neemt niet weg dat ik het onbegrijpelijk vind dat mensen dit doen. Ajax is ook mijn cluppie, ik heb gewoon thuis op een schermpje gekeken".

'Onverstandig en verkeerd'

De minister vindt dat Ajax de verantwoordelijkheid had moeten nemen. "Het is onverstandig en verkeerd. We willen zo snel mogelijk corona overwinnen. Dit soort dingen, dat maakt dat we niet verder kunnen met versoepelen. Dat had echt niet mogen gebeuren. Het leidt mogelijk toch weer tot problemen".

Het zou weinig hebben gescheeld als er supporters aanwezig hadden mogen zijn bij de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen. "Er is ook vastgesteld dat mensen die buiten stonden dat hoe dan ook zouden gaan doen. We hebben het de club niet moeilijk gemaakt", aldus Grapperhaus.

'Maatschappelijke verantwoordelijkheid'

Hugo de Jonge stond ook stil bij het kampioensfeest van Ajax. "Ajax had meer maatschappelijke verantwoordelijkheid moeten nemen", zo liet de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport afgelopen maandag weten aan Veronica Inside.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over kampioensfeest Ajax’

Sociale media: Voetbalkijkers vervelen zich tijdens #FEYAJA: "De één hoeft niet, de ander kan niet"

Fotograaf doet aangifte van mishandeling bij kampioensfeest Ajax

Ten Hag over feestje bij ArenA: 'Je moet de mensen dit ook geven'

LOLVIDEO: Beschonken Neres gaat los in kleedkamer na kampioenschap

Valentijn Driessen haalt uit naar Ajax: ‘Dikke middelvinger naar heel Nederland’

Peter R. de Vries ziet (vliegtuigjes) vliegen... "Helemaal niets in Rotterdam"

VOETBALHUMOR: Ajax-fan laat bijzonder pakketje bezorgen bij voormalig collega en PSV-fan (LOLVIDEO)